Bra att veta

Bli en del av en växande rörelse av Wild Swimmers runt om i världen.

Vi erbjuder flera olika äventyr, allt från två timmar till flera dagar i sträck. Vissa med övernattning, andra inte. I vissa äventyr simmar vi långt och länge, i andra simmar vi kortare sträckor – eller inte alls.

  1. Läs igenom alla våra äventyr för att se vad som passar dig. Du hittar dem i menyn under , “Alla äventyr”
  2. Du hittar all praktisk information i respektive äventyr, så som var, när, hur, vilken utrustning som krävs, tillgång till toalett med mera.
  3. Välj det äventyr som passar dig bäst, lägg i varukorgen, checka ut och betala så är du med.
  4. Har du frågor kontakta oss 

 

Säkerhet

 

Vi utgår från att du är simkunnig och vattenvan och att du kan simma på öppet vatten. Du simmar aldrig ensam. Varje simmare får låna en Ruckraft eller Safe Swimmer att fästa vid midjan när vi simmar och vi demonstrerar hur det går till att sätta dem på sig.
Vattentemperaturen varierar mycket beroende på när och i vilken sjö vi simmar. Våtdräkt rekommenderas som en extra säkerhet den ger dig extra flytkraft och hjälper dig hålla värmen. Meddela arrangören om du ej har för avsikt att använda våtdräkt.

Arrangörerna är erfarna öppet vatten-simmare och simmar med i gruppen under hela turen.

 

 Ruck Raft 

Ombyteskläder, utrustning och camping faciliteter transporterar du själv i din Ruckraft, som fungerar som en minibåt. Din packning lägger du i en vattentät påse som du fäster på din Ruckraft. Denna fäster du sedan vid midjan när du simmar. 

Vår upplevelse är att det går smidigt och att man snart vänjer sig vid att ha Ruckraften på släp. Lite som att ha en större simboj typ Safe Swimmer. Vind, vågor och hur mycket packning du har med dig påverkar såklart upplevelsen.

Simsätt

Crawl eller bröstsim fungerar på de flesta äventyr. Vissa lite längre äventyr kräver att du kan simma crawl och att du är en van öppet vatten-simmare. Det står beskrivet i respektive äventyr vilket simsätt som rekommenderas.

Fart

“Fart efter kamrat”, vana öppet vatten-simmare och feel good-simmare är lika välkomna. Vid behov skapar vi olika fartgrupper.

 Packning i Ruckraft ?

OBS! Packningsutrymmet är begränsat.

Ett bra sätt att dimensionera packningen är att använda en blå IKEA-kasse som ett referensmått. Den ska rymma allt du behöver, utom våtdräkten som du ju har på dig.

 

Se separat packlista för respektive äventyr.

Om du campar över natt ska det även finnas utrymme kvar för hängmattan/tältet som du får låna på plats. Den tar upp cirka en tredjedel av en blå IKEA-kasse.

Vattentemperatur

Mellan 16-22°C. Exakt temperatur meddelas dagar innan ditt äventyr.

Mat & Måltider

Det varierar beroende på äventyr. Vi gillar mat och vi gillar inte att vara hungriga. En smarrig och rejäl frukost i det gröna eller på något bed & breakfast brukar vara en bra start. Till lunch brukar vi använda oss av catering. Det finns många duktiga matentreprenörer som vi gillar och vill gynna. 

Till kvällen grillar vi gärna, om det är möjligt. ”Gofika” samt energibars och energigel ser vi till att det finns “redigt” av, som vi säger i Småland.

Toalett/dusch

Toalett- och dusch tillgång finns specificerad på alla äventyr. Vi har i de flesta fall planerat våra äventyr i närheten av civilisationen så att det finns tillgång till bekvämligheter såsom toalett och dusch. Kommunala offentliga toaletter eller bed & breakfast med dusch i de flesta fall. När det gäller de lite mer avlägsna äventyren så har vi med oss en särskild campingtoalett. I stället för dusch så finns ju alltid en sjö nära.

Sova ute

Vi sover i våra hängmattor. De spänns upp mellan två träd och de har alla myggnät, stort regnskydd och värmefilt undertill. Dessa hängmattor får du låna under ditt äventyr och vi hjälps åt att sätta upp dem.

Det är speciellt att sova ute, det är inte som att ligga hemma i din varma sköna säng. Du är mitt i naturen med allt vad det innebär av ljud, temperaturväxlingar och annat. Du kanske inte sover som en prins/prinsessa första natten om du är ovan. Vi erbjuder känslan av att sova ute och vår erfarenhet är att det vida övertrumfar all eventuell bekvämlighet.
Relax och bastubad

Den sibiriska tältbastun är ofta med på våra äventyr. Efter en dag i sjön så är det underbart att gå in i bastun och värma till sig och växla mellan bad och bastu.